Iubitori de cunoaștere… și cafea,

Iubitori de cunoaștere… și cafea,

  • 22/10/2014

De curând, Echipa Office Caffe a avut bucuria să participe la un eveniment apreciat de toți cei ce au idei ce merită împărtășite. Vorbim de TEDx, un concept adus la Tîrgu Mureș de către cercetătorul Johann Stan.

Născut la Tîrgu Mures, acesta a făcut cunoștință cu prezentările de acest fel în Franța, și i s-a părut firesc să includă în marea familie TEDx, orașul natal și oamenii cu inițiativă și idei noi de aici.

Obișnuit cu provocările zilnice și inovația, dat fiind faptul că este specializat în extracția automată a interacțiunilor dintre medicamente și lucrează în Washington DC – SUA, și impulsionat de ideea că astăzi, în lume, sunt ținute zilnic, cinci-șase conferințe TEDx, Johann Stan s-a preocupat ca Tîrgu Mureș-ul să se alăture ideii.

Întreg evenimentul s-a înscris sub semnul unicității și al cunoașterii, care a marcat stilul prezentarilor. Știm de la Johann Stan că o prezentare poate dura maxim 18 minute, și este foarte important să fie în așa fel concepută și proiectată, încât să fie captivantă, inspirantă și pe înțelesul tuturor.

Tedx TARGU MURES-2

Așteptările organizatorilor au fost ca prezentările să fie fascinante și cuprinzătoare, iar acest lucru s-a și întâmplat datorită invitaților: Balazs Halmen a vorbit despre Kenya, Iulia Oprea ne-a confirmat că este cel mai important să fii tu însuți în luarea deciziilor, iar Thomas Jacobs – un economist elvețian – a vorbit despre rolul aurului în economia mondială.

Astfel, cu ajutorul invitaților, cu sprijinul partenerilor și a celor de la de la Universitatea Cultural Ştiinţifică din Tîrgu Mureş, conferința a fost derulată în condiții ideale.

Datorită deschiderii și sociabilității de care organizatorii au dat dovadă, am avut acces la o întâmplare din culise: se face că în ultima zi, și-au dat seama că nu aveau cablu destul pentru a conecta proiectorul cu monitoarele, pe care prezentatorii își pot vedea slide-urile. Fiind un aspect important în cadul prezentărilor TEDx, acest lucru i-a pus pe jar. Mobilizarea generală, profesionalismul și poate energia dată de cafeaua de dimineață, au făcut ca în câteva minute situația să fie soluționată și totul să meargă impecabil.

Pe lângă aspecte tehnice și chestiuni amuzante, am explorat puțin și pasiunile comune și am aflat că Johann Stan, este iubitor de cafea și fan declarat Espresso. Suntem încântați că pe parcursul evenimentului am putut să fim alături de el, de echipă și de participanți, și să le oferim o cafea de calitate.

Noi, Office Caffe, suntem fericiți că evenimentul a fost un succes (sărbătorit cu șampanie și zâmbete) și așteptăm cu mare drag, să le fim din nou alături acestor oameni deosebiți.

 

Lasa un comentariu